PROJE VE MONTAJ

 

  • PROJE VE MONTAJ :
  •     Asansör projesi, bir bina inşa edilirken veya mevcut bir binaya asansör eklenirken tasarlanan ve uygulanan bir plan veya planlama sürecidir. Bu proje, bina sahipleri, müteahhitler, mühendisler ve asansör firmaları tarafından birlikte yürütülür.

        Asansör projesi, binanın ihtiyaçlarına göre tasarlanır. Asansörün nereye yerleştirileceği, kaç kat olacağı, kapasitesi, hızı ve diğer özellikleri gibi faktörler dikkate alınır. Ayrıca, asansörün görünümü ve stili de tasarım sürecinde önemlidir.

        Asansör projeleri, mühendislik ve güvenlik standartlarına uygun olmalıdır. Yapılan tasarımlar, asansörün güvenli, sağlam ve dayanıklı olmasını sağlamak için hesaplamalar ve testler yapılması gerekmektedir. Ayrıca, projeler, mevcut yasal düzenlemelere uygun olarak tasarlanmalıdır.

        Asansör projesi aşamaları arasında, asansörün yerleştirileceği alanın belirlenmesi, tasarım çizimleri yapılması, asansör bileşenlerinin seçimi ve montajı, elektrik ve mekanik sistemlerin kurulumu, testlerin yapılması ve onaylanması yer alır.


  • MAKİNA DAİRESİZ ASANSÖRLER :
  •     Asansör projesi aşamaları arasında, asansörün yerleştirileceği alanın belirlenmesi, tasarım çizimleri yapılması, asansör bileşenlerinin seçimi ve montajı, elektrik ve mekanik sistemlerin kurulumu, testlerin yapılması ve onaylanması yer alır.

        Asansörlerimiz modüler bir yolcu ve yük asansörü olma özelliğine sahiptirler. Performans, sağlamlık ayrıca çok sessiz hassas duruş ve kalkışları sayesinde güvenli bir seyir konforunu yolculara yaşatmak için eşsiz bir çözüm sağlar. Kaliteli ve ekonomik teknolojisi sayesinde ticari, orta ve üst sınıf binaların, konutların ve hastanelerin ihtiyaçlarına uyum kolaylığı sağlar. Bulunduğu yapıda çok az enerji tüketerek işlevini sürdürür ve enerji verimliliği A sınıfı olduğundan kullanıcı dostudur. Tüm bu özelliklerin yanı sıra çalışmasında yağ kullanmaz ve çevreye zarar vermez.

        Kullandığımız özel motor kontrol sistemi teknolojileri ve kabinlerimizde kullandığımız gürültü ve titreşim izolasyonları sayesinde sektörümüzün lider seyir konforuna sahip yumuşak iniş ve duruşla hizmet veren asansörlerini üretmeye çalışmaktayız.



  • MAKİNA DAİRELİ ASANSÖRLER :
  •     Yapının özelliklerine ve kullanım amacına uygun olmasını sağlamak için az ve orta katlı binalar için tasarlanmış yolcu ve yük asansörleridir. Makina Daireli Asansörler, isminde olduğu gibi en üst katta makine dairesi bulundurulması zorunludur. Bu yüzden makina dairesi için ayrılacak alan, planlama aşamasında dikkate alınması gereken bir faktördür. Makina daireli asansörlerin bir avantajı, daha yüksek hızlarda hareket edebilme kabiliyetidir. Ekonomik ve daha az maliyetleri olması nedeniyle makina daireli asansörler verimli ve güvenli yolcu taşımanın en hesaplı yöntemidir.


  • HİDROLİK ASANSÖRLER :
  •     Hidrolik asansörlerimiz genelde 9 veya daha az katlı binalarda, ticari yapılarda veya fabrikalarda kullanılmaktadır. Makina dairesinin aşağıda olmasından dolayı yapınızda yer kazanmanızı sağlar.

        Sessiz ve yumuşak kalkışlı hidrolik asansörlerimizi yolcu ve yük asansörü olarak yapılarınızda güvenle kullanabilirsiniz. 320 Kg’dan, 10000 Kg’a kadar her türlü sabit ve hareketli yükleri sağlamlığı açısından taşıyabilirler. Bulunduğu yapılarda genelde Araç, Sedye, Yolcu ve Yük Asansörleri olarak kullanılmaktadır. Tahrik sistemi sadece yukarı yönde giderken enerji tüketir. Aşağı yönde ise sistem kendi ağırlığı ile çalıştığından enerjiye ihtiyaç duymaz. Bu yüzden yoğun trafikli hastane ve avm’lerde mimarlarımızın tercihleri arasındadır. Kuyu içerisinde pek fazla yer kaplamamalarından dolayı panoramik asansör seçimlerinde her türlü estetik güzelliğe cevap verebildiklerinden ve yüksek performanslı olduklarından, hidrolik asansörler günümüzün vazgeçilmez asansör sistemlerindendir. Sadece yağ basıncı kullanarak taşıma işlemi gerçekleştiğinden ve orta kuvvetli motor kullanmaya ihtiyaç duyduğundan minimum enerji tüketerek maksimum kaldırma kapasiteleri elde etmenizi sağlar.



  • YÜK ASANSÖRLERİ :
  •     Elektrikli ve hidrolik tahrik sistemleri kullanılarak yapılan asansörlerdir. Her türlü kapasiteye ve geniş ölçülerde yapılacak kabin seçeneklerine cevap verebilecek şekilde kurulumları yapılabilir.

        Elektrik tahrik sistemi kullanarak 1000 Kg’dan, 6000 Kg’a kadar 1.00 m/sn hızında ve Hidrolik Tahrik Sistemi kullanarak 1000 Kg’dan, 10000 Kg’a kadar 0,60 m/sn hızında yüksek emniyet sistemlerini karşılayan ve yürürlükteki standartlara uygun, hareketli ve sabit yük taşıyacak geniş bir yelpazede zengin ürün ve otomasyon çeşitliliğine sahip yük asansörleri üretmekteyiz. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda değişik tiplerdeki kuyu ebatlarına uygun tasarımlı sağlam kabinlerimiz sayesinde müşterilerimiz uzun yıllar boyunca güven içinde yüklerini taşıyabilirler. Yük asansörlerimiz Fabrika, Otopark ve depolarda kullanılabilir. Ekibimiz ihtiyacınıza uygun yük asansörünüzü seçerken size doğru ürünü oluşturmanızda yardımcı olacaktır.


  • ARAÇ ASANSÖRLERİ :
  •     Günümüzde araç sayısındaki artış, kentlerde çok katlı otopark ihtiyacını beraberinde getirmiştir. Otoparklarda yol için ayrılabilecek alanlar sorun olduğunda veya yerden tasarruf etme imkanı sebebiyle, araç asansörlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Araç asansörleri, yüksek kapasiteli ve dayanıklı olmak zorundadırlar. Araçlar ağır olduğu için, asansörlerin yük taşıma kapasitesi ve güvenliği çok önemlidir. Ayrıca, araçların yüksekliği ve genişliği göz önünde bulundurularak tasarlanması gerekmektedir.


  • SEDYE ASANSÖRLERİ :
  •     Hastanelerde kullanılan sedye asansörlerinin özellikleri, her zaman için mümkün olan en yüksek teknoloji kullanılarak dizayn edilmelidir.

        Frekans kontrollü kademesiz hız sistemleri sayesinde, hassas kat seviyesi ayarı ile tekerlekli sandalye, sedye gibi araçlar ile giriş çıkış yapılırken takılma riski minimuma indirilmiştir. Sedye çarpma seviyesine konulan çarpma kirişleri kabinde oluşan çarpma sırasında hastaya ve kabine verebilecek zararları kaldıracak şekilde dizayn edilir.

        Yüksek taşıma kapasitesine sahip olan tam otomatik, VVVF frekans kontrollü kademesiz hızlı sedye asansörlerimiz hastaneler için en uygunudur.

        Hijyenik şartlara dikkat edilmesi gereken sedye asansörlerinde paslanmaz çelik kabin içi kaplamaları, antibakteriyel taban malzemeleri seçilir.